Dodijeljene nagrade

Autor: //Datum objave: 01.12.2022.
ZAGREB – Trešnjevačka plesna scena Centra za kulturu Trešnjevka po sedamnaesti je put okupila plesne skupine iz cijele Hrvatske na TREPS festivalu plesa od 25. do 27. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka. Od završetka TREPS plesnih susreta u lipnju do TREPS festivala u studenom koreografi su naporno radili sa svojim polaznicima te usavršavali koreografije te je zahvaljujući njima publika mogla uživati u čaroliji plesa kroz niz koreografskih i izvođačkih bisera.
 
Tri festivalska dana donijela su svu raznolikost plesa i zajedništvo u CeKaTe te se, kažu organizatori, vesele 18. izdanju TREPS-a koje će se održati između 17. ožujka i 21. svibnja iduće godine.
 
Ocjenjivački sud ove godine činile su povjesničarka plesa i kritičarka Maja Đurinović; balerina, koreografkinja i baletna pedagoginja Ljiljana Gvozdenović; jazz dance pedagoginja i profesorica Kornelija Kosanović Drvar; suvremena plesačica Una Štalcar-Furač te koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana Strmečki. Imale su težak zadatak od najboljih izabrati tri ponajbolje koreografije, najboljeg izvođača ili izvođačicu te ponajbolje koreografije u plesnim i dobnim kategorijama.  

Nagrade za najbolje koreografije u dobnoj i plesnoj kategoriji za klasični balet otišle su u ruke Plesnom studiju Saule za koreografiju Polka eksplozija Saule Ashimove, Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić za Kineski ples koreografkinje Mateje Božić, Don Quijote – Segedilja Baletnog studija Jastrebarsko u koreografiji Svetlane Lukić i koreografiji Affettuoso Vlaste Rittig studija Divertimento.

Koreografije iz kategorije suvremeni ples i modern koje su odnijele nagrade su Tužna vrba Martine Hrlić Rogić i Plesne grupa Flame te Tvornica Anje Šehić i Plesnog centra Tala.

Među urbanim plesnim stilovima ovjenčani su Shake It Out Plesnog studija Trinity&co. i Paole Vukelić, Marionete Plesnoga studija Gita i Anite Ivanović, Do you? Plesnoga kluba ST.ART te Ivone Buturajac i Sanja Tek te A.p.a.l.e. Plesni studio Instinct u koreografiji Lane i Leone Jerčinović i Livije Badurina.

U kategorijama show i jazz dance pobjedu su odnijele koreografije Raindrops Plesnog studija TransForm te Maje i Petre Zajec, American Cliche Studia za ples i rekreaciju Mima Mirne Trška, Lazy Song Nene Jurišić i Plesne udruga Gesta te Rapsodija Plesnoga centra Tala u koreografiji Larise Lipovac Navojec.

Među najmanjim TREPSIĆ plesačima od 3 do 7 godina nagrađena je koreografija Annie i prijateljice Edite Cebalo i Plesnoga studija Edite Cebalo.

Grand prix 17. TREPS festivala plesa za najbolju izvođačicu pripao je Nathalie Nujster za izvedbu koreografije Molting u koreografiji Miloša Isailovića i pod mentorstvom Lune Lilek Plesnoga kluba Pinokio. Treće mjesto za najbolju koreografiju ukupno pripalo je Tužnoj vrbi u koreografiji Martina Hrlić Rogić Plesne grupe Flame, drugo Brainstormu u koreografiji Mateje Repač Plesne umjetničke škole Franje Lučića dok je ponajboljom koreografijom proglašena Tvornica u koreografiji Anje Šehić Plesnoga centra Tala.
Najnovije iz kategorije "Natjecanja":

Dodijeljene nagrade

ZAGREB – Trešnjevačka plesna scena Centra za kulturu Trešnjevka po sedamnaesti je put okupila plesne skupine iz cijele Hrvatske na TREPS festivalu plesa od 25. do 2

Završeno natjecanje

ZAGREB – Na gala koncertu Slavenska Prix održanom u subotu na sceni HNK u Zagrebu dodijeljene su nagrade Međunarodnog baletnog natjecanja Mia Čorak Slavenska. Zlatnu medalju

Natjecanje Slavenska

ZAGREB – Hrvatsko društvo profesionalnih baletnih umjetnika organizira međunarodno baletno natjecanje Mia Čorak Slavenska od 1. do 3. srpnja 2021. u HNK u Zagrebu. Najavljeni

Najnovije vijesti na portalu:

Odlazak bijele balerine

SPLIT – Na Facebook tranici Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu osvanula je u utorak kratka obavijest o gubitku bivše članice Baleta. – Posljednje zbogom Gorjani Raun

Nagrada Tito Strozzi dodijeljena baletnoj predstavi Peer Gynt

ZAGREB – Nagrada Tito Strozzi za kazališnu sezonu 2022./2023. dodijeljena je baletnoj predstavi Peer Gynt u izvođenju baletnog ansambla, orkestra i zbora Opere HNK-a u Zagreb

Diptih iz Rijeke i Varaždina

SPLIT – „Sad i nikad više“ baletni je diptih Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke i HNK u Varaždinu koji će u ponedjeljak 27. studenog s početkom u 19.30 sa