Vodič kroz upise

Autor: //Datum objave: 15.05.2015.

Bliže se datumi audicija za upise u osnovne i srednje baletne škole u zemlji, pa donosimo vodič kroz sve škole koje upisuju učenike u programe klasičnog baleta.

 

Zagreb, Škola za klasični balet

 

Predškolski uzrast, djeca od pet do osam godina, upisuju se od 22. do 25. rujna od 10 do 12 te 17 do 19 sati. Upisi su na Ilirskom trgu 9, u prostorijama škole, i ne provodi se audicija.

Osnovnoškolci se upisuju na istom mjestu. Termini su 29. lipnja, te 2., 6. i 9 srpnja od 18. do 19.30 sati. Jesenski rok je  31. kolovoz, te 3., 7. i 10. rujna od 18 do 19.30 sati.

U srednju školu se upisuje 17. lipnja u 10 sati u prostorijama škole u Gundulićevoj 23a, kada na upise dolaze učenici koji su već završili osnovnu baletnu školu. U prostorijama škole na lirskom trgu bit će audicija 2. srpnja u 17 sati, a jesenski upis bit će 29. kolovoza u 10 sati, također na Ilirskom trgu.

 

 

Zagreb, Škola za balet i ritmiku

 

Prijave traju od 1.  do 12. lipnja, a mogu se prijaviti djeca koja imaju devet godina. Mlađi idu na audicije za predškolske pripremne programe. Audicija za 1. razred održat će se u ponedjeljak, 15. lipnja. Prva grupa bit će u 17.30,  druga u 18.30, a treća u 19.30. Predškolski pripremni programi održat će se u srijeu, 17. lipnja. Prva grupa počinje u  17.30, druga u 18.30, a treća u 19.30.

 

 

Rijeka, OŠ za klasični balet i suvremeni ples OŠ Vežica

 

Audicije će se održati u terminima 20.-22. svibnja te 1.-2. lipnja od 18 do 20 sati. Još uvijek nije poznato hoće li se djeca upisivati na jesenskom roku, a škola će te informacije objaviti nakon provedenih audicija u svibnju.

 

 

Zadar, Glazbena škola Blagoje Berse

 

Audicija će se održati 13. lipnja. Potrebno je najprije se prijaviti u školi, a tada će svakom djetetu biti dodijeljen njegov termin.

 

 

Split, Baletni studio HNK

 

Upisi se odvijaju u zadnjem tjednu rujna. Svi zainteresirani za upis trebaju se javiti u studio i dogovoriti s nekim od pedagoga ogledni sat, kako bi se donijela odluka o upisu.

 

 

Split, Privatna osnovna škola Boris Papandopulo

 

Zbog malog broja zainteresiranih prošlih godina, donesena je odluka kako ove godine nema uisa u smjer klasičnog baleta.

 

 

Šibenik, OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca

 

Vrši se upis u smjer suvremenog plesa, ali datum audicije još nije poznat. Upisi u smjer klasičnog baleta se ne vrše zbog nedostatka prostora.

 

 

Dubrovnik, Umjetnička škola Luke Sorkočevića

 

Audicija se održava sutra, 16. svibnja, od 10 do 12 sati. Ako bude nepopunjenih mjesta, škola će objaviti poziv za upise i u drugim terminima.

Najnovije iz kategorije "Baletne škole":

Balet i ljubimci

ZAGREB – Plesni studio Edite Cebalo postao je prvi plesni studio u našoj zemlji u kojega je moguće dovesti kućnog ljubimca. Zagrebački studio koji je najpoznatiji upravo po s

Prva produkcija škole

ZAGREB – U srijedu će se u Zagrebačkom kazalištu lutaka održati svečana produkcija prve generacije maturanata Škole za balet i ritmiku. Nekadašnja Osnovna škola za balet i ri

Izložba i besplatni klasevi

ZAGREB – Svečano otvorenje plesnog studija “Andrea’s Room” (u kojem su izrazito zastupljeni satovi baleta za odrasle) održat će se sutra u 19 sati, u novim

Najnovije vijesti na portalu:

Baletnim koncertom počinje nova sezona

ZAGREB – Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu novu će kazališnu sezonu svečano otvoriti 22. rujna u 19:30 jedinstvenim Baletnim koncertom nazvanim Život na pozornici u izvedb

Preminula Suzana Bačić

ZAGREB – U srijedu je preminula istaknuta baletna umjetnica i dugogodišnja članica Baleta HNK u Zagrebu, balerina i baletna majstorica Suzana Bačić. Rođena je 1962. u Zagrebu

Atina Tanović dobila nagradu Ana Roje

ZAGREB -Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečanošću u kazališnom foajeu dodijelilo je godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u drami, operi i baletu u sezoni 2022./