Vodič za upise

Autor: //Datum objave: 28.05.2014.

Bliže se datumi audicija za upise u osnovne i srednje baletne škole u zemlji, pa donosimo vodič kroz sve škole koje upisuju učenike u programe klasičnog baleta.

 

Zagreb, Škola za klasični balet

 

Predškolski uzrast, djeca od pet do osam godina, upisuju se od 22. do 25. rujna od 10 do 12 te 17 do 19 sati. Upisi su na Ilirskom trgu 9, u prostorijama škole, i ne provodi se audicija.

Osnovnoškolci se upisuju na istom mjestu. Termini u lipnju su: 23., 26. i 30., te 3. srpnja od 18. do 19.30 sati. Jesenski rok je u rujnu: 1., 4., 8. i 11. rujna od 18 do 19.30 sati.

U srednju školu se upisuje 14. lipnja u 10 sati u prostorijama škole u Gundulićevoj 23a, kada na upise dolaze učenici koji su već završili osnovnu baletnu školu. Jesenski upis je 29. kolovoza u 10 sati, na Ilirskom trgu.

 

 

Zagreb, Škola za balet i ritmiku

 

Prijave počinju prvog dana lipnja i traju 12 dana. Audicija za predškolski pripremni program održava se 16. lipnja u 19 sati, za prve razrede osnovne škole 13. lipnja u 19 sati dok će srednjoškolci dodatnu provjeru znanja proći 22. kolovoza. Dok se sve audicije održavaju u prostorijama škole u Zagorskoj ulici, srednjoškolska provjera održava se u dvorani OŠ Špansko Oranice i počinje u 9 sati.

 

 

Rijeka, OŠ za klasični balet i suvremeni ples OŠ Vežica

 

Audicije će se održati od 15. lipnja do 1. srpnja (ljetni rok) te 8. rujna do 12. rujna (jesenski rok). Uvjeti za upis su pristup i zadovoljavanje elemenata na audicijama koje će se održati 9. do 13. lipnja od 17 do 19 sati te od 1. do 5. rujna u istom terminu.

 

 

Zadar, Glazbena škola Blagoje Berse

 

Ove godine se ne upisuju polaznici za klasični balet, nego samo suvremeni ples. Audicija za balet održat će se iduće godine.

 

 

Split, Baletni studio HNK

 

Upisi se odvijaju u zadnjem tjednu rujna. Svi zainteresirani za upis trebaju se javiti u studio i dogovoriti s nekim od pedagoga ogledni sat, kako bi se donijela odluka o upisu.

 

 

Split, Privatna osnovna škola Boris Papandopulo

 

Zbog malog broja zainteresiranih prošle godine, još nije donesena odluka o tome hoće li se na smjer klasičnog baleta upisivati učenici. Krajem kolovoza odluka će biti donesena, pa je najbolje tada provjeriti u tajništvu škole.

 

 

Šibenik, OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca.

 

Prijave za audiciju su do 2. lipnja, a ona se održava 3. lipnja od 12 sati. O jesenskom roku odlučit će se naknadno.

 

 

Dubrovnik, Umjetnička škola Luke Sorkočevića

 

Audicije se održavaju 31. svibnja te 7. lipnja od 10 do 12 sati. O roku u rujnu još nije odlučeno, ovisi o broju kandidata.

 

 

Najnovije iz kategorije "Baletne škole":

Balet i ljubimci

ZAGREB – Plesni studio Edite Cebalo postao je prvi plesni studio u našoj zemlji u kojega je moguće dovesti kućnog ljubimca. Zagrebački studio koji je najpoznatiji upravo po s

Prva produkcija škole

ZAGREB – U srijedu će se u Zagrebačkom kazalištu lutaka održati svečana produkcija prve generacije maturanata Škole za balet i ritmiku. Nekadašnja Osnovna škola za balet i ri

Izložba i besplatni klasevi

ZAGREB – Svečano otvorenje plesnog studija “Andrea’s Room” (u kojem su izrazito zastupljeni satovi baleta za odrasle) održat će se sutra u 19 sati, u novim

Najnovije vijesti na portalu:

HNK nagradio najbolju balerinu

SPLIT – U povodu predstojećeg Dana Hrvatskog narodnog kazališta Split u foyeru splitskog nacionalnog kazališta u petak su svečano dodijeljene nagrade HNK Split za umjetničko

Sretan dan plesa!

Plesači diljem svijeta već tradicionalno, obilježavanju 29. travnja, Svjetski dan plesa. Dan je to kada je rođen jedan od najvećih reformatora plesa, Jeon Georges Noverre, pa je ta

Balet na glazbu vesterna i Metallice

RIJEKA – GRAND FINALE: The Turtle and the Phone Booth novi je naslov kojeg je Nadav Zelner osmislio za riječki Balet. Njegova će koreografija biti otplesana 16. travnja. Jeda