Vodič kroz upise u škole

Autor: //Datum objave: 07.06.2013.
Vrijeme je upisa u osnovne i srednje baletne škole. Donosimo pregled termina upisa u sve škole u našoj zemlji.
 
Škola za klasični balet, Zagreb
 
Audicije za osnovnoškolce odžavaju se 20. lipnja, te 1., 4. i 8.srpnja. Svakog dana audicije traju od 18. do 19.30 sati. Jesenski upisni rok je 26. i 28. kolovoza te 2. i 5.rujna od 18 do 19,30. Sve se audicije održavaju u prostorijama škole na Ilirskom trgu 9.
 
Djeca predškolskog uzrasta (5-8 godina) ne prolaze audiciju, a upisuju se na Ilirskom trgu od 23. do 26. rujna u vremenu od 10 do 12 te 17 do 19 sati.
 
Upisi u srednju školu održavaju se 13. lipnja u 12 sati u prostorima škole u Gundulićevoj 23 a, na trećem katu, kada se upisuju učenici koji su završili osnovnu baletnu školu.
 
Jesenski upisni rok je 28. kolovoza u 10 sati, kada se upisi vrše na Ilirskom trgu.
 
Škola za balet i ritmiku, Zagreb
 
Prijave su počele 3. lipnja i traju do 12 lipnja. Audicija za osnovnu školu održava se 14. lipnja u 17.45 sati u prostorijama škole u Zagorskoj ulici 16. Termini za jesenski rok bit će objavljeni naknadno.
 
Škola ove godine, po prvi puta, upisuje dva razreda srednje škole. Kandidati za upis će proći dodatnu provjeru znanja i sposobnosti 18. lipnja u 9 sati u dvorani OŠ Špansko Oranice.
 
Osnovna šola za klasični balet i suvremeni ples (pri OŠ Vežica), Rijeka
 
Audicije za klasični balet održavaju se 12. i 13. lipnja od 17 sati.
 
Foto: ilustracija
 
 
Glazbena škola Blagoje Berse, Zadar
 
Audicija za osnovnu školu održava se sutra u 12 sati. Točni datumi jesenskog roka još nisu poznati, ali će vrlo vjerojatno biti krajem kolovoza.
 
Osnovna škola za balet i suvremeni ples (pri OŠ Jurja Dalmatinca), Šibenik
 
Audicije će se održati se 17. lipnja, a prijave traju do petka, 14.lipnja u 13 sati. Termini jesenskih audicija bit će objavljeni naknadno.
 
Baletni studio HNK Split, Split
 
Audicije traju od 26. do 30. rujna, a nastava počinje u listopadu. Studio će za kandidate raditi od 8 do 9,30 te od 16 do 18 sati.
 
Privatna osnovna glazbena škola Boris Papandopulo, Split
 
Ove godine ne vrše upise u programe klasičnog baleta.
 
 
Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Dubrovnik
 
Upisi u osnovnu školu odvijaju se 8., 9. i 10. srpnja od 8 do 12 sati, a prijave se primaju tijekom lipnja. Srednja škola audicije održava 18. i 19. Lipnja. Termini jesenskih upisa odredit će se naknadno.
Najnovije iz kategorije "Baletne škole":

Balet i ljubimci

ZAGREB – Plesni studio Edite Cebalo postao je prvi plesni studio u našoj zemlji u kojega je moguće dovesti kućnog ljubimca. Zagrebački studio koji je najpoznatiji upravo po s

Prva produkcija škole

ZAGREB – U srijedu će se u Zagrebačkom kazalištu lutaka održati svečana produkcija prve generacije maturanata Škole za balet i ritmiku. Nekadašnja Osnovna škola za balet i ri

Izložba i besplatni klasevi

ZAGREB – Svečano otvorenje plesnog studija “Andrea’s Room” (u kojem su izrazito zastupljeni satovi baleta za odrasle) održat će se sutra u 19 sati, u novim

Najnovije vijesti na portalu:

Počinje TREPS!

ZAGREB – TREPS plesni susreti, 19 po redu, počinju u petak, 12. travnja u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Članove ocjenjivačkog suda ove godine čine Ivana Bojanić, Ma

Diptih McGregora i Volpinija

ZAGREB – Baletni diptih dvojice umjetnika, Wayna McGregora i Massimiliana Volpinija premijerno će se predstaviti publici večeras, 15. ožujka, sjedinivši dvojicu koreografa ko

Novi naslov u HNK

SPLIT – Laurencia, balet u dva čina koreografa Vakhtanga Čabukianija na glazbu Aleksandra Kreina, premijerno će izvesti Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak 22. o