Eksplozivni baletni par

Autor: //Datum objave: 21.11.2016.

LONDON – Kad su izašli na scenu, tišina u kazalištu mogla se opipati. On je izašao u traperu, ona u zelenoj haljini. Mjesto radnje: kazalište Sadler’s Wells, predstava Run Mary Run. Pokret nimalo klasičan, priča teška, žalosna i svakodnevna (kakve već i jesu nesretne ljubavi), rekviziti (između ostalog) cigareta i čaša alkohola. Eksplozivni i seksi, složili su se svi kritičari koji su ih tu večer imali priliku vidjeti. Njih dvoje, najnevjerojatniji baletni spoj, aposlutno najzanimljiviji plesni par u ovom trenutku – Natalia Osipova i Sergeja Polunjina. Možemo o njima misliti što god želimo, no oni su plesači o kojima se govori i izvan uskog, baletnog kruga. Baš kao što se nekad pričalo o Mikhailu Barašnjikovu, tako se danas na sva usta govori o Polunjinu. Razlozi su možda drugi, ali medijska pozornost je svakako tu.

 

Polunjin je, nakon svih skandala koje dobro znamo, ove jeseni trebao plesati Ratmanskyjevu verziju Trnoružice u Scali sa Svetlanom Zaharovom, no neposredno prije premijere je odustao zbog ozljeda. Kaže, shvatio je da treba biti odgvorniji prema samom sebi.

 

– Cijeli svoj život ponašao sam se kao mali dječak . Nikada nisam htio odrasti. Sada mislim da bih trebao završiti ono što sam započeo. Primjerice, želim plesati samo s Nataliom Osipovom. Mislim da je najzanimljivija balerina na svijetu, a ja sam spreman boriti se do kraja, samo kako bih dobio priliku zauvijek plesati samo s njom – rekao je “zločesti dečko baleta” medijima.

 

U prilog obostranim simpatijama ide i činjenica da je i Natalia Osipova jednako spremna na borbu jer je već odbila s drugim partnerom plesati Manon u Milanu. No, Polunjin tvrdi kako je njegova djevojka plesača odbila zbog drugih razloga.

 

– Ona je samo tražila snažnog i pouzdanog partnera. To joj je bilo jako važno jer zbog ozljede nije plesala nekoliko mjeseci. Ali sada, kada smo ona i ja odlučili plesati zajedno, odlučili smo braniti taj naš uzajamni izbor i u Boljšoju i u Covent Gardenu – odlučno je poručio Polunjin.

 

Iako je samo prije godinu dana izjavljivao da je zainteresiran za ples s različitim balerinama, predomislio se kada je upoznao Nataliu. Rekao je kako je oduvijek slutio da  će, kad se jednom upoznaju, to biti do kraja života.

 

– Nakon prve probe za Giselle u Scali, probudio sam se u neko doba noći i rekao si ‘Dogodilo se.’ Imali smo oko osam probi, a ja prije toga nisam plesao na neko vrijeme jer sam bio u potrazi za nečim što mi se još nije dogodilo… Na probama s Natalijom bilo je poprilično teško, ali vrlo zanimljivo. Imali smo dva nastupa u Scali i kemija između nas nije prošla neprimijećeno- na pozornici uvijek možete vidjeti pravi osjećaj. Mnogi su mi prilazili i govorili „Nikada nikoga nisi ovako gledao.“ I tada sam zapravo shvatio da pune četiri godine nisam nijednu balerinu pogledao u oči – rekao je Polunjin.

 

Njihovo zadovoljstvo u međusobnom druženju je očigledno, uvijek su nasmijani i jedno o drugom imaju samo lijepe riječi. A energija na sceni im je, slažu se svi koji su ih gledali, assolutno nevjerojatna. Njihova tjela u pokretu jasno pokazuju koliko vole ples i koliko vole plesati jedno s drugim. 

 

Osipova je prije Polunjina bila u vezi s drugim poznatim plesačem, Ivanom Vasilievom. Baletan koji je poznat po svojim nevjerojatnim skokovima i ona nakon razilaska su ostali dobri prijatelji, a neko vrijeme su i nastupali zajedno. No, o tom je odnosu slavna balerina uvijek bila vrlo diskretna, pa novinarima nije htjela govoriti o bivšoj vezi, niti Vasilijeva uspoređivati sa Polunjinom. Kratko je rekla: ta sam vrata zatvorila, a ovo je nova stranica u mom životu. No, o zločestom je dečku bila raspoložena pričati.

 

– On je vrlo iskren, uvijek kaže ono što misli. Osoba je kojoj mogu vjerovati, u svakoj se situaciji mogu osloniti na njega. Vrlo je snažan i karizmatičan, nježan i ljubazan. Iako imamo različita mišljenja o radu, ipak mislim da ljubav treba prevladati – rekla je Osipova na pitanje novinara o njihovom odnosu.

 

Plesni ljubavni par trenutno planira zajednički život u Londonu i pokušavaju pronaći način da mogu trajno plesati zajedno. Sudeći po predstavi koju su nedavno izveli, to im zasada polazi za rukom. Mnogi parovi uspijevaju raditi samo zajedničke projekte, no ponekad je to i teško izvedivo. S obzirom na svoj status, moguće je da će par Polunjin-Osipova to uspjeti izboriti.

 

Što se tiče zločestog dječaka baleta, on je prošle je godine proglašen najboljim svjetskim baletnim plesačem. Zanimljivo je i kako je nedavno izjavio da želi kupiti studio u susjednoj nam Srbiji, gdje ima želju pripremati svoje baletne projekte i u kojem bi također dao priliku i drugim solistima, no najprije bi htio temelje svog projekta uspostaviti u Londonu kako bi mladim plesačima pomogao da se oslobode od tzv. nasilja koje vlada u kazalištima i koje sputava mlade umjetnike. Zaklada koju planira osnovati imat će jak tim na čelu s iskusnim producentom Gabrielle Tana, a u cilju im je skupiti dovoljno sredstava i okupiti iskusne pravnike koji plesače neće opljačkati, nego im dati slobodu, tako da se u potpunosti mogu posvetiti umjetnosti, a ne obranom svojih prava.

Najnovije iz kategorije "Inozemne vijesti":

Dokumentarac o obnovi pačke Ane Pavlove

LONDON – Poznati britanski Muzej Londona, smješten u istoimenom gradu, objavio je snimke na kojima gledatelji mogu vidjeti na koji se način restaurirala baletna haljina

Balet u kadi

Mišljenje da ograničenja potiču kreativnost nedavno je u velikom stilu potvrdio novozelandski koreograf Corey Baker sa svojim najnovijim projektom Swan Lake Bath Ballet. Riječ je o

Prvo online natjecanje

SYDNEY – Umjetnici, a samim time i balet, nalazi se među najugroženijim industrijama koje je pogodila pandemija Covid-19. Brojne su predstave, premijere, gostovanja i natjeca

Najnovije vijesti na portalu:

HNK nagradio najbolju balerinu

SPLIT – U povodu predstojećeg Dana Hrvatskog narodnog kazališta Split u foyeru splitskog nacionalnog kazališta u petak su svečano dodijeljene nagrade HNK Split za umjetničko

Sretan dan plesa!

Plesači diljem svijeta već tradicionalno, obilježavanju 29. travnja, Svjetski dan plesa. Dan je to kada je rođen jedan od najvećih reformatora plesa, Jeon Georges Noverre, pa je ta

Balet na glazbu vesterna i Metallice

RIJEKA – GRAND FINALE: The Turtle and the Phone Booth novi je naslov kojeg je Nadav Zelner osmislio za riječki Balet. Njegova će koreografija biti otplesana 16. travnja. Jeda